top of page

"After every storm there is a rainbow of hope"


"After every storm there is a rainbow of hope"

Elke zwangerschap blijft bijzonder, het is geen vanzelfsprekendheid. Het gaat helaas nog vaak mis en hierover praten blijft nog steeds een taboe hoewel het gelukkig steeds minder wordt.

Ik merk vanuit mijn werk voor Stichting Still Fotografie dat er steeds meer mensen ons weten te vinden en zo het verlies een plekje kunnen geven.

Zo was ik in december 2016 voor stichting still bij Laura Oude Elferink - Tolboom en Bas. Hun prachtige dochtertje Floortje was met 22 weken stilgeboren. Ik heb foto's gemaakt van Floortje en na een fijn gesprek ging ik weer op huis aan.

In September 2017 kreeg ik een mailtje van Laura, ze waren weer zwanger en wilde dit graag vastgelegd hebben.

Na een prachtige zwangerschapssessie kwamen ze een tijdje later met de stoere Sebas voor zijn newbornsessie.

Ik kan niet omschrijven hoe bijzonder dit voelt, dat je deze bijzondere momenten vast mag leggen en dan heeft deze zeker wel een gouden randje, wetende dat ik Sebas zijn grote zus ook heb mogen fotograferen.

De naam regenboogbaby wordt gegeven aan de baby die kort na het verlies van een vorige baby is geboren als gevolg van een miskraam of stilgeboren baby.

De naam regenboog staat voor het feit dat er altijd na regen of een storm altijd zonneschijn komt.

Hoe mooi en symbolisch is dat!

Omdat ik wist dat Sebas een Rainbowbaby zou zijn zorgde ik ervoor dat ik een mooi hartje had in de kleuren van de regenboog.

We hebben prachtige foto's gemaakt met Sebas en zijn regenbooghartje.

Zo is Floortje er als grote zus altijd bij.

De reden waarom ik hier een blog over schrijf is omdat ik het zo belangrijk vind de taboe te doorbreken om over een miskraam of stilgeboren kindje te praten.

Ik denk dat het verwerken hiervan minder moeilijk wordt als je er over kunt praten.

Door de naam rainbowbaby (of regenboogbaby) kan het makkelijker zijn om erover te praten. Het verdriet zal altijd blijven maar het sterkt de ouders om te weten dat ze niet alleen zijn en dat meer mensen dit hebben meegemaakt...

486 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page